Wiel- en wandelsport

Nederland is het fietsland bij uitstek. Dan is het niet verwonderlijk dat men in de directe omgeving al ruim 100 km aan fietspaden aantreft. Deze paden voeren door het beschermde duinlandschap, langs open velden, door pittoreske dorpen en over de dijken met hun weidse uitzicht. Bij de vele picknickplaatsen en bankjes die men onderweg tegenkomt, is het aangenaam verpozen, maar er zijn ook genoeg fietsvriendelijke cafés waar u voor een hapje en een drankje terecht kunt.
Uitgebreide fietskaarten en uitgestippelde fietsroutes zijn bij de VVV verkrijgbaar

Het vlakke landschap en de kilometerslange, goed geasfalteerde fietspaden lenen zich ook uitstekend voor het inlineskaten.
Vanzelfsprekend kunt u ook alles wandelend verkennen. Een aantal speciale wandelpaden, die zowat direct voor de deur beginnen, voeren u door het omliggende, beschermd, natuurgebied en langs vogelwachtplaatsen. Vergeet dus niet uw fototoestel als u op pad gaat!
De 2 kilometerlange dijk ‘Flaauwe Werk’ in de omgeving van het Noordzeepark is een aanrader. Zo ver u kunt kijken, ziet u het strand en heeft men een prachtig uitzicht. Het strand dat op meerdere plaatsen vanaf de dijk toegankelijk is, nodigt zowel bij eb als bij vloed uit tot het maken van een strandwandeling.
Kaarten voor fietsroutes vind je bij de VVV.